En Dag Till.

idag har jag arbetat ute i trädgården nästan hela dagen, jätteskönt!

yogan var hur bra som helst (hölls av en fd. Fröken Sverige), stoffes första gång och han var ganska lyrisk efteråt.

nu sitter jag i vardagsrummet med alla de andra & stoffe lär Tingting att spela piano, man är iallafall aldrig ensam här, det är hur mysigt som helst!


wwoofing!

Stoffe & jag befinner oss just nu på en Ekologisk farm i Bohuslän, ca 1 timme utanför Göteborg. Det är vår andra dag på gården & vi gillar det skarpt!

Jag hade hört talas om folk som wwoofar (fast utomlands då), & satt hemma och hade ganska tråkigt när jag hittade gården Hållbat Hälsa, som låg i Sverige!


Jag kände bra känsla i magen & spontan som jag är övertalade jag Stoffe om att vi slulle åka, vilket var hur lätt som helst eftersom han precis som jag också är PÅ äventyr.

Nu en vecka senare sitter vi här i en liten, pytteliten stuga i skogen !

SPÄNNANDE!

 

Woofing går ut på att man arbetar på en gård, men här är inga pengar inblandade, vi får husrum och mat, men vi får erfarenheten av att leva som farmare i 3 veckor! Vilket nästan är bätte än en bunte sedlar i handen, visst!

 

Vi kom på eftermiddagen & Åke (Farmer) visade oss omkring, (Farmer´s wife) Tingting är från kina, dom verkar vara goda människor!

Åke är gammal föreläsare på Chalmers & han driver nu Hållbar Hälsa & så håller han föredrag i hälsa & helhet. Igår fick vi vårt första föredrag om mat!

Holy Jesus!

Det är inte klokt vad vi äter egentligen, & vad vi förstör våra kroppar med allt bokstavligt talat skit vi äter, & vi fattar ingenting.
Farmer and farmer´s wife äter blad, frukter & grönskaker mest, (men wwoofarna får fuska lite) men detta kommer bli ett tuft uppdrag då det inte finns något socker så långt ögat kan nå. (Tur att jag tog med ETT choklad) en bit om dagen för det ska räcka länge!

 

1a jobbdagen

det har banne mig regnat hela dagen, men plantorna tar inte semester som Farmer säger, jag fick turen att sitta i växthuset och plantera om tomatplantor tillsammans med dom andra flickorna.

nu ska vi snart på yoga.


Romantik personifierad x 2

jag lärde känna stoffe när jag flyttade in i kollektivet i Oslo, vi blev ganska snart goda vänner.

vi hade en sjukt bra relation, som vänner dåda, någon romantik var det aldrig tal om, inte till en början iallafall

vi gjorde vanliga saker som att städa, borsta tänderna tillsammans om morgonen, ta bussen till jobbet för att sedan mötas upp på samma buss på vägen hem, tråkiga saker blev mycket roligare & roliga saker blev ännu roligare. Vi har alltid kunnat prata om allt, långa samtal in på nätterna,
lika fast ändå olika!

Så kom sommaren & jag åkte hem till Sverige, i augusti tog jag bussen till Oslo igen, då hade jag saknat min vän.

Under hösten smög sig känslorna sakta på, efter Oslo tiden skulle vi egentligen gå skilda håll, men det blev inte riktigt så vi har bestämt att vi inte vill vara utan varandra och därför tycker vi nu att vi är ett par. Hurray!

 


Jag dricker ju inte vin, men ja ni fattar poängen!

Never be ashamed, accept what life has to offer you and try to drink from every cup.
All wines should be tasted, some should only be sipped, but with others, drink the whole bottle.
How will I know which is which? By the taste. You can only know a good wine if you have first tasted a bad one.

jag kom hem från Indien 3 månader för tidigt, & hade ingen reservplan direkt. shame!

jag mådde ju inte så bra, och tillslut var det enda jag ville att få komma hem till mamma, hann inte ens komma till byn där jag skulle arbeta som volontär, jättetråkigt..

stoffe är en riktig sweetheart, så det gick hur bra som helst att resa tillsammans med honom,

men när jag tänker tillbaka på indien-landet så har jag väldigt blandade känslor, vi hamnade i många spännande situationer, & fick verkligen kämpa för att ta oss fram & det fanns otroligt mycket vackert att titta på!

i min fantasi tänkte jag mig mycket lugn & ro, yoga, meditation osv osv o framförallt jag skulle ju må hur bra som helst.

men lugnet var långt borta, & jag tog åt mig väldigt mycket av kaoset
jag hade aldrig i mina vildaste drömmar kunnat föreställa mig hur smutsigt, fattigt och tungt det skulle kännas att resa runt i ett så fattigt land där det finns så mycket lidande

På en i marknad i goa köpte Stoffe ett trä-halsband för 20 kr (vilket antagligen var överpris), jag tittade mannen som sålde smycket i ögonen, så otroligt mycket sorg i hans ögon och i en hörna satt frun med en liten bebis i famnen även hennes ögon fyllda av sorg, då kom mina tårar, vi gick snabbt mot utgången bland alla glada charter-turister. Jag visste inte hur jag skulle förhålla mig till all fattigdom, männsiskor & djur som for illa.

Jag kände mig så liten, hjälplös och förvirrad
jag insåg efter ett tag att mitt hem i lilla tråkiga sölvesborg är inget mer än jag någonsing kunnat önska mig, jag är frisk och har världens finaste familj & vänner.
så otroligt många människor som kämpar för livet varje dag, då är mina problem som att inte veta i vilken stad jag ska bo i till hösten inte så stora iallafall


jag insåg också att nu får det vara bra med ”living on the edge” för ett tag, jag börjar sakna ett vanligt liv
med rutiner...

så jag ska söka in till skola till hösten, basta!


RSS 2.0