sunday at ipad photo show and a walk in central park

Lördag

Åker in till NY allaredan vid 9 tiden så jag verkligen skulle vara i tid, har kommit på att jag alltid är sen, verkligen, och trafiken här gör ju inte saken lättare att räkna ut hur lång tid det ska ta, jag tänker alltid att jag ska klara mig, tåget exempelvis missar jag oftast!


När jag gick park avenue upp hittade jag den här sötingen, lilla kitty ..


Det var enkelt & hitta galleriet, när jag kom in var det mycket folk som allaredan stod och väntade på Bruce Davidsons tal, vilket jag sett fram emot väldigt mycket.

Jaha, så där sitter jag i en stor men mörk vacker gammal sal som på minner om en kyrka och lyssnar på en av tidernas största fotograf, mitt i stan, och sirenerna tjuter utanför. Så tittar jag på allt folk omkring mig och tänker att oj vad jag är lyckligt lottad, som får vara här & uppleva detta. Påväg ut stöter jag på min lärare som faktiskt blir jätteglad & se mig kramar om mig och presenterar mig för sin vän, amerikanare är allt bra trevliga folk!

Jag träffar även en väldigt underlig men rar tant som hette Linn, hon berättade om hela sitt liv och även om ryssarnas intåg till landet, för en lång tid sedan, och hur dom utvecklade baletten genom saknaden till sitt land, baletten som fortfarande lever kvar i staden genom alla shower och bla bla bla...   


iallafall fotomässan var alldeles i min smak, verkligen! Salen var enorm & gallerier från hela landet hade kommit för att ställa ut sin konst. Jag ska visa er någon dag!
Tror nog aldrig jag har sett så många underliga men vackra människor på en och samma plats förut, någonsin!

(Central park är så vackert så det är inte klokt, speciellt på vårkanten när alla knoppar och vårblommor kikar fram)


(jag hade på mig paljettklänningen, mitt absoluta favoritplagg i hela världen just nu)
När det började bli kväll och jag inte fått i mig nån mat så började jag känna mig lite ensam & liten, så såg jag kärlek lite var & här, då ville jag bara att någon som jag tycker om skulle vara hos mig & ge mig en puss på pannan.

Väntandes på mitt tåg, kommer en dam & frågar om jag vill vara med & tävla om 500 dollar, så då fick jag stå och lura en repporter att jag var mäkta imponerad av ett nytt preventivmedel som egentligen lär vara rent livsfarligt! Lycka lycka lycka på pengarna!!!!

Medan jag står & filmas tycker jag hör mitt namn ropas, men nää vem skulle det vara, när jag senare sitter på tåget kommer ett gäng tjejer som jag träffade första veckan & sätter sig hos mig, då känns allt bättre igen.
c e & h hämtade upp mig på stationen så åkte vi till en restaurang och satt där hela kvällen, vi gjorde nog ett bra jobb med och charma in oss hos servitrisen för vi behövde inte betala vår dricka (det är tydligen så det funkar här)


(ursäkta värsta hemska blåa färgen)
 


hej hej här sitter jag en fredagkväll..På parkeringen hängde även 55 läskiga kids så jag låste bilen och väntade & väntade. Tog lite foton på mig själv & spelade in lite filmer. Tillslut visade det sig att de var på ett helt annat ställe.
  
Men det var ju inte så lätt & veta eftersom det finns många mc och flera bios. Så för att vi skulle hinna me så fick jag in & käka själv, det var vidrigt, TACK emma & carro, haha..& vi missade precis sista visningen  
Så vi bestämde oss för att gå en runda bland alla kidsen ..
- Håll i väskorna tjejer & titta inte någon i ögonen..haha!
Det blev en sen fika på dunkin så stängde dom & vi var tvugna att åka hem.
Finns en sak som jag älskar med au pair livet, att när man är på helgerna så är man från morgon till kväll det finns alltid något att hitta på, vi bara äter & kör runt i våra bilar, det ska jag ta med mig hem!
(Molina detta hade kanske passat dig, haha ,)

just a little message

ska snart köra iväg och skaffa mig ett studentpass så jag kommer in på mässan billigare imorgon, eftersom jag har absolut inga pengar alls att slösa! jag hade sparat ihop 400 dollar (asmycket) som nu är nästan borta, jag tänkte om jag tar ut pengarna och lägger dom i en liten låda så får dom ligga där och växa, men det var det dummaste jag kunde göra för jag har varit där och nåpat och nu är det inte mycket kvar! blä!!

jag måste bara vänta till golvet är torrt städerskan & hennes man är här just nu, oo jag är så hungrig att jag öppnat min brownies påse & redan hunnit äta 3 st, hoppas verkligen golvet torkat snart ,)

ikväll ska vi nog gå på pubben inne i Norwalk, det blir kul!

det är bra lyssna!
(jag har hittat lite musik som jag o brosan brukade höra på hemma i soffan, hade helt glömt bort)
Chris you have such pretty eyes!

There is a few songs they tend to play at the evenings when I´m on my way home, this is one of them I like, a lot!


13 ways of looking at a blackbird

I have a new assignment for next week 13 ways of looking at a blackbird is a poem, and we are supposed to shot 1 image, and it´s going to hang somewhere in a hall.

I got up early in the morning and took a few things with me and drove to the sea..

( I will work with them in photoshop )
If you wonder what it is, so it´s my neckles, and I built it up outside my car and I took the pictures from the inside..it was a lot of fun..I´m doing another idea today, going to be hard to pick one photo.

This weekend it a big photagraphy mässa in NY, my plans is to go on saturday, some big names is going to talk about their art so that will be intresting.
2 girls from my class one german and one from paris were assistant for a photagrapher for half a year thats my dream to do that, I wan´t it so bad.

We´ll se where I end up.. 

enchanted, she´s just like me in a way

When I was babysitting this saturday me and the kids were watching this movie enchanted, it´s absolutly the best Disney movie I ever saw..!

she is actually like me in a way, a little princess from a small place far, far away, someone puts a magical spell on her, she ends up in New York, all alone in the beginning, has only herself to trust but the she realize there is nice people in this place to, so she meets new people and animals and they become friends, she´s singing and loves beautiful, everything that has to do with beauty, she falls in love and marry this cute guy..later that day I went with 3 of my friends to a big big shoppingmall, we were supposed to find dresses for the navy bal in april
I said I didn´t want to spend more than 60 dollars on a dress
but as soon as I walked in I found the dress of my dreams
we stayed for many hours and tried on as many dresses as we could carry into the changing room
but I knew already which dress was coming with me home, cost what it costs, youll only live onc, right?
we had such a great time & laughing taking pictures..hmm...which one ´did I choose`?

ouaaa the train is on fire!Söndag morgon

Vaknar tidigt, ska man på riktig show ska man klä sig därefter, så jag tog på min min allra finaste korta lilla babyrosa paljettklänning som jag köpte i Boston förra veckan, lite puder & läppstift, skypade lite med morsan (ögonen tårades på henne när jag berättade vad jag hade på mig) hon säger alltid att jag är så söt, men hon är ju min mamma så det är ju hennes uppgift brukar jag säga! ,)

Somnade på tåget, mötte upp Lina vi strosade runt ett par timmar innan det var dags,
ruskigt bra, jag inte är så förtjust i mamas song så tog jag en powenap på 5 min (nej men seriöst, jag somnade, helst sjukt) sen jag var i asien har jag verkligen lärt mig själv att falla till sömns varsomhelst..vilket ibland kan vara katastrof
upptäcktsfärd tills det blev sent & det var dags att säga godnatt & hejdå
när jag åkt en bit me tåget så säger dom i högtalaren att det brinner lite på tåget men att det inte är någpn fara..så dom stannar till..släpper ut lite rök, och låter folken i dom rökade kupeerna hoppa in i resten så tåget är knökfullt, sen så kör dom vidare, tillslut säger dom
- ok gott folk vi kan tyvärr inte köra mer nu (så dom har verkligen kört in i det sista) för det slår lågor från hjulen!
tyckte det var ganska kul, så jäkla typiskt! så 20 min ståendes ute i kalla natten..innan nytt tåg kommer
iallafall jag & killen bredvid börjar snacka, han var söt (liknade Abbe i Madicken) vi blev värsta vännerna, men så var det hans station och så blev de inge mera..jag älskar´t att småsnacka med folk på tåget, det händer nästan varje gång, så mysigt!

En annan sak jag älskar är att ..komma hem & så ligger hund & sover vid dörren..vi gillar varandra nu..går det en dag utan honom saknar jag nästan ihjäl mig, han är nyklippt & duchad så han var mega len och luktade nytvättade lakan
Lilla Buuuuu är hans kärleksnamn...

imorgon fyller mamman år & jag vet inte riktigt vad jag ska köpa, försökte klura ut hur pass dom firar, men jag tänkte Jack J skiva tulpaner & choklad måste väl vara uppskattat?

(är han inte söt då, liknar ett stort gossedjur...jag döööör)


(alldeles perfekt ljus för att ta fina bilder)
(det är så vackert, syns kanske inte så bra på bilden.,..men att man kan se hela vägen ner på avenyn)so happy

Otroligt rolig dag..jag har gjort något som jag alltid ha velat göra ..ska skriva lite mer när jag har tid!

Jag måste sova nu
för imorgon blir jag upp tidigt
hoppas det bli lika fint väder som det varit idag så vi kan sola i c park
sen blir det CHICAGO, jag köpte biljetten första veckan när jag kom och jag har sett fram emot de så läänge!Oh, & ngoc showed me twirlight tonight and I fall asleep, but it was such a hot movie..

weekend at josies

gilla boys avenue

Idag är det bara pisstråkigt, det regnar & är förjävla grått!
Nyss när jag körde hem från affären promenerade fyra gäss på vägen så bilarna fick stanna och dom väntade verkligen in varandra, gick på led, det var lite sött!Skulle gått på kompisblind-date idag med tyska Anika och hennes kids, men deras garageport var sönder!
Hon verkade schysst över telefon iallafall...

Man har en e-mailadress i bästa fall ett namn och ett telefonnummer, så tar man det därifrån, det är så jag har träffat mina vänner här. Det känns ju ganska lustigt, precis som att jag skulle ringa någon hemma och fråga om vi kunde "va" typ som när man var liten.

Ikväll ska jag & Ngoc träffas, se över vår Washington trip!


Girl´s just wanna have funJag har typ 20 bilder från min Boston tripp, men jag tog lite granna från josie camera också, men dom har ju hon såklart!

Det var jävla lång resa, jag åkte tåg, subway, buss, sybway, subway tåg ahh men jag hittade rätt, jippi!
josie jobbade till tie sen kom hennes vänner över & vi kollade på film & snackade tills sent, sen drog naturligtvis hon ut oss på nattäventyr, det fanns tydligen en läskig sektliknande liten by i närheten.

på lördagen åkte vi in till boston & kollade runt lite, väldigt charmigt, städat & lugnt jämfört me NY!
eftersom klockan alltid går i nerförsbacke här blev det kväll så snabbt och vi bestämde oss för att inte gå ut, bara dricka lite hemma. Men vi blev fulla och hamnade på houseparty (äntligen) och jag fick prova beer pong men det var inte så jättekul, jag träffade inte en enda gång! sen blev det frukost på diner..jag älskar för övrigt diners (som på film när dom åker in mot vägkanten, där kan man käka ägg & bacon och centimeter tjocka pannkakor)!

sen var det söndag lite bilkörande och sightseeing sen var det tid för mig att åka hem.

Det var de i stora drag....Bilder som jag tog från tåget, helt sjukt lyxiga hus precis vid havet..vissa av dom såg ut som medeltida slott typ!can you please bring me some memories through old pictures

Snälla hjärtan kan ni inte skicka några av era favoritbilder till mig..bifoga på hotmail..vadsomhelst, det tar inte många minuter!
Jag var dum nog att inte ta med några & kolla in väggen, det är katastrof tomt.
Men är det till en blå vägg ni vill att jag ska vakna upp till varje morgon så, då vet jag ,)Jag vart i Boston i helgen..jag ska berätta alldeles snart..

singing dirty dinah

Torsdag!

Idag hade vi avskedsfrukost på dunkin och jag såg till att kramas & pussas så mycket som möjligt, men vi har redan bestämt att 2010 kommer vi träffas igen

& jag fick ett fint kärleksbrev!

(vår låt, vi sjunger)

 

I lördes kväll lärde jag känna Isabella lite mera, vi hämtade upp upp janina på flygplatsen, ännu en gång fick jag se New Yorks skyline det var så vackert.

Vi var sugna på dancing, så vi ställde in gpsen på festgata. eftersom ingen av oss var dressed för party fick vi svira om i bilen, men som vanligt lyckas man alltid hänga kvar lite extra länge på förfesten för man har så kul. när vi väl skulle gå in var det inga som ville släppa in oss, tydligen så var det vårdagsjämning så klockan var visst 3.30!
Hur kunde vi missat det då? Men vi hittade tillslut en väg in. innan vi körde hem så tänkte vi radera adressen på gpsen eftersom ägaren till bilen tydligen är stalker. Ingen av oss får nämligen egentligen köra i NY eftersom trafiken är helt åt helvete, jag satt på helspänn hela tiden. Ibland hörde man bara wiioum och så kom en bil i jävla fart och sicksackade sig imellan.

Annars har jag mest hängt med tjejerna hela veckan, Janina har flyttat runt mellan oss, jag älskar sleepovers!


Det ska tydligen finnas en kille i Isabellas psykologi klass som enligt tjejerna skulle passa mig, vad vet jag, har ju inte träffat han! Han ska ha mörkt lockigt hår & skägg och har en spelning på en pubb häromkring på lördag - musiker alltså ..hmm inte helt fel!   


Men jag har andra planer imorgon tar jag tåget in till NY och därifrån buss till Boston.

Ska hälsa på lilla Josie, finally, det ska bli så himla roligt!
(Min läxa, det hade med vitbalans & göra, inget jag är jättestolt över, men ändå)
puss
myser


the book of love will open up and let us in.

Idag lördag, om jag hade vart hemma, hade jag varit på loppis med morsan vi hade köpt hem bullar och ätit frukost tillsammans, även om jag hade varit bakfull som ett djur efter en hård kväll på altona...


Men nu är jag ju här..och idag har jag varit helt själv eftersom dom flesta är iväg & reser eller jobbar, så jag har fått roa mig själv, bäst jag kan..  


Jag bestämde mig för att åka till beachen, jag bara älskar´t att köra på vägarna här (postroad går ända ner till Califonien) dom är så breda och mycket bilar det känns som jag är en hot chick i en film ..haha
Plötsligt kom en låt på radion så tänkte jag fan vilken klassisk bilkörarlåt så jag youtubade videon och vad gör han inte då!?Jag är lika tuff som han i filmen, fast jag har ingen cab can, men jag har en taklucka & jag skulle aldrig slänga min karta åt skogen, för den använder jag dagligen..


Det kändes så härligt att få komma till havet, det kändes så hemma, luktade precis som de gör i tredenborg, & vindarna var riktigt varma. Helt jävla underbart!
Batteriet på cameran dog ju såklart, så tyvärr blir det inga foton.


Så åkte jag in till Fairfield och gick en runda, det var så mysigt många folk ute & en kille som spelade gitarr på gatan, kände mig som en riktig smalltown girl.

Jag kunde inte köpa ett juta eftersom jag har 0 dollar på mitt konto och bensinlampan började lysa när jag körde tillbaka så jag var tvungen att fylla på lite granna (tycker inte om när den lyser).
Så jag tog vad jag hade, vilket var 2 dollar ..och här måste man gå in på macken & betala där stod en busig kille, jag ursäktade löjligheten i att betala med 2 dollar.
& precis innan jag skulle hoppa in i bilen så sa en röst från automaten..
- Have a nice day, cutie.
Jag log och svarade, thanks!

Nu ska jag gå och ta en fika sen ska jag & Isabella på bio och inatt ska vi hämta upp Janina som har varit i Florida en vecka!spring 2009

Det är vår här, snön smälter bort och man kan gå utan jacka, för graderna är 15, jag älskar´t!
Nu tar jag iallafall på mig mina glasögon och packar ner boken och cameran och åker till stranden
.

wounderful navy bal at the castle vs califonia

Jag & Ngoc har länge planerat att v 16 åker vi på weekend i Washington, vi får en guidad tur och en underbar kväll på navy balen.
Det har jag sett fram emot jättemycket, jag tror navy betyder flotta, & jag vill så gärna gå om jag hittar en fin klänning. 
Nu råkar det bara vara så att idag när jag pratar med mom kläcker hon att familjen åker till Califonien den veckan eftersom kidsen är lediga, hon erbjöd mig att följa med!!

Åhh jag vill jättegärna göra båda, jag är världs- världs sämst på att bestämma saker, jag rycker oftast på axlarna, eller finns det ett alternativ att göra båda så gör jag det, alltid!

Men ahh hjälp, mamma..någon!


Jag köpte förresten en camera idag, behövde en liten som  jag kan ha sådär när jag är ute och cyklar & så!
Den är liten och rosa, jättesöt, onödigt men, de var en affär som skulle stänga igen och det var bara lilla rosan kvar så jag passade på att ta med henne hem.  


sunday

Upp tidigt för att hinna med träning innan city. Det var en ny sorts träning NIA, jag svär alla var 60+, en var nog 80 stackarn orkade knappt gå, jag fick ju dansa & jag gillar ju gamlingar så vad gör väl det, jag var lycklig & hade roligt!

Sen strosade vi runt i Central Park, svinkallt!

Dags för söndag i Svenska Kyrkan som ligger på 5 th avenue, när jag kom in var där till min förvåning en flicka från sbg, världen är liten visst? Innan vi började kommer en kille in, i kyrkan, en söndag, bara helt sådär, han såg ut lite som sångaren i mando diao, ganska fräsch sådär. Vi skulle meditera & om jag berättar vad som hände med mig kommer ni tro att jag är schizo, så jag struntar i de, men jag kände kärlek!

Sen var det middag och ännu en brodway show.

Jag älskar mitt liv!!

'

( jag tjöt av lycka när jag såg lilla snödropparna, en famij från chile kom fram och frågade vad det var som var "so exciting" )


Saturday

Vaknade tidigt, frukost på d&d , lämna av Janina på flygplatsen i New York.

När vi körde över White stone bridge, eller vad den nu heter så såg man hela Manhattan på andra sidan, strålande sol och jag fick kärlekskänslan, jag får ofta kärlekskänslan här minst 2 ggr i veckan. Körde till Stamford mall för & möta Lina.

Shoppade.

Åkte på filmkväll i Greenich, ska tydligen bo skjukt rika folk där. Huser som flickan bodde i var enormt med pool, vi myste i poolhuset, som även hade ett gym i källaren. Bor en del kändisar där också, coolt!

friday

Man kan väl säga att jag var ledig hela dan lämnade & hämtade bara kidsen vid busstationen vilket är nedanför vårt hus. Åt middag med familjen & spelade lite skippo.

Åkte till Janina för att hämta upp hon & alla hennes grejor, sjukt att man ska packa ner ett helt år i två resväskor, 44 kg. Sorsligt, hon var ledsen!

För att lätta upp stämningen (guuud jag vet inte hur stämmningen stavas längre) bestämde vi oss för att åka in till Stamford, till Hula Hanks, men Ngoc kom inte in på sitt falsklegg.

Gick till nästa ställe, men där var bara flicks på dansgolvet, och spelade retlig house musik, den jäklen som kommit på house borde få en spann med vatten över sig.

Iaf Ngoc var snäll och åkte hem så att jag & J kunde komma in på Hula Hanks, hehe snälla vi är då!
Jag älskar det stället, det på minner pyttelite om toonan. Ganska litet med hawaiitema, känns som man är utomlands, & så har dom en fete gunga i taket. Det var tillochmed några där som jag kände igen ex Lonely boy, en liten kines alltid hög som ett hus, creepy snubbe! Mycket bra musik & vi steppade järnet, speciellt till denna låten.

 

Helt plötsligt, kör djn crazy bitch med buckcherry, jag trodde inte mina öron, på vilket uteställe har dom någonsing spelat den då?

Mina tankar drogs direkt till alleballe, cutie!


Gå ut nykter is the shit, vi hade så jävla roligt & jag ville aldrig att kvällen skulle ta slut, men de gjorde den!

Vi åkte till vårat d&d och tog nattfrukost, killen i kassan gav oss 2 påsar med Donuts, så jag vet vart jag ska befinna mig halv 4 på fredag. Vi tog ett bett på varje smak, vi som inte ens tycker om munkar.

Jag har förresten hittat min radiostation, äntligen, dom spelar all rockmusik, nirvana tea ( haha, jag kom på för ett tag sen att dom var jävla bra, sådär 9 år efter alla andra)


i knew that i will get lost

klockan är mitt i natten och jag har precis kommit hem, jag har kört som fan ikväll, tog mig en timme att hitta hem från Stamford. Det är enkelriktade vägar med 4 filer inne i stan, så jag körde runt runt och letade efter bedford road.
Nu måste jag verkligen gå och lägga mig har bara sovit i 4 timmar.
Imorgon blir en "busy day" berättar mer en annan gång.

Shit! det är någon som går omkring i huset helt läskigt!

RSS 2.0