De bästa och vackraste ting i världen kan inte ses eller röras, utan måste kännas, med ditt hjärta.

igår var en stor dag en av mina bästa vänner gifte sig på andra sidan storhavet, och mitt favoritpar förlovade sig, & detta på en och samma dag. så fantastiskt!

jenny & andrew så fina

jenny har förresten en blogg så ni kan kika in på hur hennes liv ser ut
http://jennybenny.blogg.se/



Kulturella Fredag

jag vaknade tidigt och gick ner till mamma & rojjes hotell, vi satt och mös lite i restaurangen, som var helt otroligt fin.



vidare för ”lite sightseeing” vi åkte ut till Edward Munch museet, en fika innan vi trillade in och kollade på konsten. vi kom fram till att Edward Munch måste varit en ensam och deprimerad man, inga tavlor jag skulle vilja hänga upp på väggen precis men intressanta.
sedan gick vi vidare till konstmuseét.

jag gick mycket på konst och photoutställningar när jag bodde utanför new york, det är så roligt för varje gång jag går på en utställningar blir jag bättre på det. analysera, titta & titta, igår upptäckte jag varför man ska kolla på en tavla från olika håll och vinklar, ta några steg åt höger eller vänster fram eller bak, jag älskar sådana upptäckter i vardagen.

den här bilden kanske inte är så rolig, men jag och mamma vek oss av skratt när vi gick förbi det långa radhuset det kändes helt allvarligt som att komma tillbaka till 70- 80- talet, det ena fönstet var fulare än det andra och vi hittade jäklar i inte ett endaste fint fönster.

sedan åkte vi hem och lagade lite mat och åt stekta bananer, meningen var att vi skulle ut och ta några öl, men efter att ha varit aktiva hela dagen tog vi det lungt istället.
återigen var dagen slut och det var dags att säga godnatt.


Villa Papadiso

jag har haft fullt upp hela veckan!
imogen Heap spelade här i Oslo i torsdags, jag kunde inte gå för mamma & rojje kom på besök.
det var helt klart värt att missa favoritartisten för en weekend med nära och kära.
vi var ute och åt (jag har förresten hittat min drömman, han jobbar på en hamburgerbar i grönnelukka) men vi åt på en jättemysig italiensk pizzarestaurang, dom var så italienska att dom inte ens hade ketchup.

kvällen gick himla himla snabbt & så plötsligt var det dags att säga godnatt.


Chai Latte En Söndageftermiddag

Igår var jag på vän "blind" date,  med en tjej som heter Hanna. Vi skulle fika en stund & blev chockade när vi kollade på klockan 4 timmar senare ..
fiket hade 2 våningar och var urmysigt!



ikväll har Oscar lagat spagetti Carbonara det blev lite mycket så jag bjöd över Hanna,
hon hade med sig öl och olivbröd, som hon tagit med från fiket hon jobbar på
he he he .. inte alls en arrangerad dejt, jag berättade om Oscar och hon blev lite nyfiken och Oscar i sin tur blev nyfiken på henne så ..la la la

Lördag Kväll Hallon & Pannkakstårta

Johanna gjorde pannkakstårtan..



det doftade så gott, ända in i vardagsrummet..


så jag & hanna blev nyfikna


Kalasfin

Café Cuba

Hanna & Emelie


Hanna & Sabina


Vi drack lite vin sen gick vi vidare till en mysig bar/kvällscafé och ölade.
Sen tog jag spårvagnen hem, och hamnade helt vilt, men som tur var visste jag hur jag skulle springa hem..

Onsdag Torsdag Fredag

i onsdags jobbade jag tillsammans med emmy igen, vi serverade oslos politiker.

 

det bästa med att jobba i restaurang är all god mat man får äta, och vissa kockar skämmer bort en med goda efterrätter!

det stod ett helt otroligt berg med mat i köket (som skulle slängas på grund av att inspektions gubbar skulle komma) så vi plockade på oss lite nybakat bröd och några portioner mat. men det var så mycket kvar, jag tror vi slänge en hel svart soppåse, jag skulle bara vilja ta all mat som går till spillo och dela ut den till alla fattiga uteliggare här i olso, varför har ingen tänkt på det & satt det i system, ska det bli jag till och göra det? kan man undra?

jag fick även med mig en helt nyöppnad flaska vin, så jag och emmy ska ha vinkväll nästa vecka någongång, mysigt!

 

torsdag fredag jobbade jag på ett ställe tillsammans med en kvinna

hon var så fruktansvärt retlig, hade noll serviceinriktning, hon snäste av mig som fan inför en gäst.
han frågade snällt om han kunde få ett par bestick och ett glas för han ville sitta med sina kolleger, självklart ingen vill väl sitta ensam vid ett bord om man inte måste. då tyckte hon att han får baske mig sitta där det är dukat, va? va fan är det då?
massa massa småskit, hon gick efter och kollade allt jag gjorde, och körde med mig som fan.

hon lockade fram den lilla bitch i mig som verkligen inte finns egentligen, jag kunde inte hjälpa det men då kände jag var tvungen att reta upp henne lite till.

men som sagt det är inte ofta man träffar sådana personer, men fan va påfrestande, 2 dagar med henne räckte nog och väl.


Haha Vilket Fiasko

Jag vet till 100 procent att jag att jag inte är en säljare i själen, men det dök upp ett säljarjobb på ett företag som jag verkligen är intresserad av. Ett träningcenter, som verkligen har allt & det är svindyrt att träna på 800 spänn i månaden, vilket rån, men som sagt jättefräsht och fint. så på något sätt inbillade jag mig att det hela skulle gå skitbra och att jobbet skulle bli mitt!

(jag visste inte vad jag skulle ha på mig,
har 2 par jeans som passar och båda är det hål i så jag tog dom svarta som spruckit enormt bak i rumpan, men jag tänkte att det var ett säkrare kort eftersom han lär ju inte spana in den det första han gör så med ett par svarta strumpbyxor under gick det gansk bra)


iallafall så jag kom precis hem från intervjun, mannen som intervjuade var trevlig, men han ifrågasatte verkligen hela mitt liv, och grillade på som fan!
jag kunde inte gjort det bättre än vad jag gjorde & jag är jättestolt över mig själv!
men när vi var färdiga så lutade han sig tillbaka och sa lungt 
- om jag inte tyckt att du varit intressant så hade du inte varit här nu, men du är absolut inte någon säljare. (vilket jag också visste)
han sa att han tyckte jag hade passat väldgt bra i företaget, men att jag skulle söka andra anställningar som i receptionen och liknande. för det passade mer min personlighet.

haha ... jag känner mig lättad faktiskt, och ser detta som en prövning desto fler intervjuer man går på desto mer lär man sig såklart.

nu ska jag snart iväg och jobba..

ha en fin dag
love s

2 Of My Favorites

(det finns så mycket bra musik, men ibland får man rota runt för att hitta, det här en riktig goding när man hört den några gånger!)


jag har bara känt rojje (mammas kille) i ungefär 2 månader och vi är redan väldigt goda vänner. jag hängde mycket med dom två när jag var hemma, för vi hade så mysigt!


igår fick jag ett mail med lite bilder på vad dom pysslat med under helgen, dom hade varit vid grundsjön och fikat, där hade det varit väldigt kallt och tystnaden hade varit total!


mamma berättade även att på alla hjärtans dag hade dom suttit på konditoriet och fikat, hon hade tittat upp på lägenheten ovanför bion (som faktiskt är rojjes) och sagt att där vill jag bo.

på vägen hem hittade dom en lapp, det var en lägenhet som skulle hyras ut, dom ringde på den, och det var såklart den ovanför bion.

jag tycker att det är ett tecken, det är kanske lite meningen att VI ska bo där, hoppas den är fin och att den är ledig, lagom stor hade också varit bra eftersom, jag kommer tränga in mig själv när jag kommer hem, vare sig dom vill det eller inte!

tycker om er

love s





Måndag 15e Februari

en hemlighet,
jag har tjuvåkt buss spårvagn i nästan 2 veckor nu..& då åker jag varje dag, & är livrädd att det ska komma kontrollanter för då får man betala dyra pengar, men lite spänning i vardagen får man ha,
eller hur Emelie?
men nu har jag iallafall börjat använda mitt kort, som kostade en förmögenhet, som allt annat här i Olso!

imorse gick jag upp väldigt tidigt för att ta mig till dagiset som ligger mitt ute i skogen, jag hade följe med den söte killen som också jobbar där
+ att jag fick så mycket beröm att jag var så duktig med blöjmonstren, det var väldigt kul & höra.

imorgon kommer sanna tillbaka och ska sova här några nätter, Oscar kommer nog inte tillbaka förrens på fredag!

jag åt precis upp köttfärsåsen jag lagat, fy fan, jag måste verkligen lära mig & laga mat, men det har inte varit så lätt att komma till i köket när man har en mästarkock till brossa!

bra bra bra låt!


Happy Valentins Day


igår åkte jag hem till hannas kollektiv, vi drack lite öl och sedan gav vi oss iväg på fest till ett par skåningar (kristianstadsbor) där vi inte kände oss välkommna alls, och det första jag gör är att hälla ut ett glas vin över hela bordet, när jag bara försökte vara snäll och hälsa på alla som satt i soffan och vägrade att resa sig upp

dom spelade vidare med sina sällskaps spel och det tog nog en och en halv timme innan dom ens frågade om vi ville vara med.

sedan gick vi ut, svenskar svenskar överralt, så tosigt!

men det var väldigt kul, och för att jag skulle slippa ta mig hem i natten fick jag sova på soffan hos hanna och gänget



jag kände mig som hemma såklart

det är så mysigt att vakna upp tillsammans med massa folk, och så gjorde Ida en supergod omelett till frukost,



det var väldans fint väder så vi tog en fika på stan, och så gick vi på en liten loppmarknad som påminde om dom jag brukade gå på om söndagarna i NY




 sen åkte vi hem och lagade alla hjärtansdag middag och myste



och nu tittar jag på holiday, närmsta romantik jag kommer..

glad alla hjärtans dag alla kära

love s


Skyped With My Two LoveMonsters, Thinking About, And MIss Them So So Much

ikväll hade jag laddat upp med kakor, godis och poppisar, det har varit en hård vecka så jag kände bara för att ta det lungt!

jag hade bestämt skype date med mina två kärleksmonster, e&a jag har inte pratat med dom sen i julas, och jag saknar dom så! 
- sabina i love you i miss you, i wanna marry you,
som att öppna en liten box som slänger positiva ord till dig,
dom var så glada att dom visste inte vart dom skulle ta vägen och att få se deras reaktionen när cameran sattes på, byter jag inte bort mot något! jag fick inte ur dom så mycket vettigt men vi sjöng iallafall våra gamla sånger och ramsor som vi kommit på!

bara en liten stund senare ringer Emmy och frågar om jag vill komma upp till dom och vina lite, så jag begav mig, men jag var tvungen att byta buss på järnvägsstaionen och där var fan läskigt alltså
bara en massa junkies! 

lägenheten dom bodde i var jättemysig, så satt vi och pratde i nån timme, vi skulle egentligen gått ut men jag var så orolig att min buss skulle sluta gå, och mycket riktigt, men jag kom med den sista, området jag bor i känns väldigt safe men ändå jag ska nog köpa ett överfallsalarm och ett pepparspray (med röd färg)
för jag kom ihåg hur mycket tryggare det kändes när jag lånade verktyg en kväll

i ny kände jag mig nästan aldrig rädd när jag gick själv på kvällarna, konstigt nog, men det var så mycket poliser överralt och det är de ju inte här på samma sätt

nu ska jag hoppa i säng

natti natti

Making Pizza, Spinning It On One Finger

nu kan jag inte var otrogen längre jag måste välja bamanningsföretag,
dom erbjöd mig en veckas jobb som konferens värdinna, wow,
men jag var tvungen att ´tacka nej & det sved jävlar i,
för att på måndag ska jag jobba på dagis och på onsdag ska jag på intervjun!
men det kommer väl fler chanser!

idag har jag jobbat i köket, men jag säger det
absolut inget för mig, jag gör det men tycker det är sååååå tråkigt att hacka grönsaker, göra pizza & våfflor och sånt, nej!

ikväll ska jag bara ta det lungt jag vill gå & se nine på bio, jättegärna,
& imorgon ska jag nog ut och dricka lite med hanna och gänget!

nu ska jag läsa underbara Dailai Lama boken, det är andra gången jag läser den, mycket visdom nedskrivet på papper!

så roligt att det är så många som följer mig på mina resor,
& tycker att det jag gör är lite halvspännande, jag blir å glad
 
love s

Today I Was Caring For Kids, Tomorrow Im A Chef Assistent, This Job For Sure Is A Challenge

imorse gick jag upp halv 6 för att gå och sätta mig på manpower (det är så det funkar i början) där satt Emmy snällt och väntade. vi bestämde oss för att nästa gång ska vi ta med oss smörgåsar och lite böcker och så, för där finns kaffe och varm chokladmaskin så då blir det dom ett litet "godmorgon café". mysigt!

efter en timme fick Emmy jobb men jag satt kvar, det fanns inget till mig, det är då man får vara smart och vara med i 2 företag, så fort jag gick utanför dörren ringde jag till Grata (jag är sjukt otrogen mitt företag, haha men nu vet jag iallafall att det inte är förbjudet, hade lite mardrömmar där ett tag), och dom hade såklart dagisjobb till mig idag, så det var bara till att åka iväg!

Oscars syster Amanda på "inspektion/besök" hon hade med sig sin 3 månaders bebis jättegullig, hon jobbar på det företaget som jag ska på intervju för nästa vecka. det är elexia, ett av dom största tränings centren dom har allt ALLT, jag blev helt hyper när jag såg deras scheman! iallafall, säljare nja vetifasen, men vi får se, jag ska gå på intervjun iallafall.

och så har jag hunnit med att bli helt förälskad idag!!!!!!

i mina 3 blivande roomies!

jag åkte över till Hanna som lovat att följa med mig på visningen! det tog ett tag innan vi hittade, men vi hann precis in innan vi frös ihäl!

världens mysigaset lägenhet med högt i tak och trägolv osv osv. jättevälkomnande och mysigt!

jag tror att det kan bli en riktig härlig mix

person 1 en bohemkille, verkade supermysig & som var snäll nog att möta upp oss även om det var -200 grader ute,

person 2 en jugge precis som jag, han tyckte att det hade varit bra om jag flyttad ein så vi kunde lyssna på juggemusik tillsammans, haha det tycker jau auu!!!

person nr 3 en jättegullig tjej, sådär glad och trevlig, enkel och omtänksam precis som jag ;)

 

men iallafall jag ska fundera över natten, men ja ja ja jag säger jaaaa..

jag är så hyper, bättre än 100 kilos sugar rush


love s 

hihi


Today I Was A Waitress

igår var jag & hämtade en kompis till Oscar på buss stationen, hon heter Sanna och var supertrevlig,
jag var så nöjd
så nöjd, 
vi satt uppe och pratade hela kvällen, tillochmed när när vi släckt ljusen fortsatte vi prata. vi ska kanske leta ett boende tillsammans, eftersom jag bara bor här tillfälligt, men hon åkte tillbaka till Sverige idag, så förhoppningsvis kommer hon snart tillbaka.

igår var jag på intervju på manpower (det gick bra) idag fick jag ett serveringsjobb, när jag kom in såg jag en tjej som jag träffat på intervjun igår som heter Emmy, vi pratade inte egentligen med varandra, men när vi sågs idag blev vi båda jätteglada, kanske ska vi gå ut och pubba lite i helgen, det kan jag behöva!
fin restaurangmat fick vi också, och 160 kr timmen, det är inte kattpiss det inte!

& ikväll när jag gick hem från jobbet så såg jag en kille på stan som jag dejtade för många många år sedan, han pratade i telefon så jag petade bara på honom,
va? ni menar vem?
haha ja den kan ni klura på!

Nu ska jag hoppa i säng för jag har inte suttit ner sen kl 10 imorse är supertrött!

love s

First Day Of Work

jag hade ställt klockan på 7 imorse, men jag var så sömnig att jag sov lungt vidare eftersom att planen var att pumpa ut cvn till affärerena, så ingen stress.

så ringer Thomas från Grata och frågar om jag kan jobba på dagis, NU! så jag stressade som fan, på med kläder, mackan på bussen och när jag kom in på kontoret sa han att jag skulle vidare till en by utanför Oslo.

jag sprang runt hela stan för att först hitta buss stationen och när jag väl kom fram så missade jag den precis. fick då vänta 40 minuter på nästa buss, och så tog själva resan 40 minuter, så jag var väl på jobbet 11.30. det kändes ju inte så bra precis, men dom tog vänligt emot mig.

på golvet kröp det runt 12 små snoriga blöjmonster som precis hade fyllt 1 år. dom sken upp och tittade nyfiket på mig, jag blev såklart helt såld. så jag bar runt på dom små bebisarna så mycket jag bara kunde, körde barnvagn, bytte blöjor och lekte ute i snön.

det gick ju jättebra!

 

grata fungerar som en vikarie expidition, och det är ju kanske inte drömmen att inte veta om eller vart man ska jobba i morgondagen, och om man ska, bli väckt och stressa iväg någonstans, och så hittar jag ju inte så bra utanför centrala Oslo såklart. men det går! jag kan även bli inringd som servitris och barrista eftersom att jag har jobbat med det förut.

men det går åt rätt håll iallafall.

 

nu ska jag vila en liten stund!

 

love


Some Shraing Of Stories

Lite socialt umgänge var precis vad som behövdes, nu har jag tagit nya tag och känner att jag har fått helt ny energi. Otroligt skönt!

Tack för peppen kompisar, det är guld värt!
Om jag inte svarat på sms och annat kan det bero på att jag har ett norskt nummer 95009429 och så måste man väll lägga till 0047 eller +47 nåt sånt, men ah ni fattar!

Och imorgon blir det nya tag med jobbsök, håll tummarna.

Love s

Some More News

jag har nog sökt alla jobb som går att söka, i fredes var jag på intervju, på tisdag ska jag på intervju, så vi får väl se nu i veckan hur det går.

den här gången är det inte som en matta som rycks undan under mina fötter, som det var när jag kom till USA förra året. då konstigt nog kändes det som att jag helt plötsligt inte visste vem jag var, utan alla mina grejor, kläder, vänner och familj var det väldigt ensamt till en början.

det blir lätt så att alla har sina olika roller bland vänner och familj, och man tar en del saker för givna. jag var nu tvungen att binda samman allt som jag var till ett, och kasta mig in i saker jag aldrig skulle gjort annars. det var jävligt tufft till en början, men ganska så snabbt kändes allting bättre. det var svårt att säga under årets gång hur jag förändrades, kunde liksom inte riktigt sätta fingret på det och fortfarande faller små pusselbitar på plats. jag har blivit väldigt självständig (ännu mera än jag faktiskt alltid varit) och jag tar mer hänsyn till vad jag verkligen vill göra.

nu, en vecka utan nästan någon kontakt med nära och kära (fb och msn räknas inte) så känns det skitjobbigt rent ut sagt. det känns just nu som att jag bara vill åka hem till mammas trygga famn. men jag är modig jag känner mig modig, och ska försöka ett litet tag till. jag tänker jag kan ju inte ge upp nu efter en vecka, vad skulle det vara för mening, vad skulle folk tro om jag kom tillbaka,
och jag vet man ska inte lyssna på vad folk säger, men det gör man ju alltid litegrann, ändå!
den här gången vet jag exakt vart jag har mig själv, vad jag kan och vad jag vill. än en gång gör det sig påmint hur mycket det betyder för mig att ha kärlek och vänslap omkring mig, hur mycket trygghet det ger.

men vad som händer mig i en sådan här situation är att jag gör saker som jag kanske inte skulle gjort annars. så i eftermiddag så har jag ordnat en träff, 5 stycken okända människor ska träffas för en fika. o ena sidan låter det helt galet o andra sidan är det sådant som får mig att verkligen känna mig levande.


My brothers first day of being 21



beauty


Jenny titta, titta Jenny

a couple of days before i left home i woke up early to see the sunrise




later that day i got a letter, doesn´t happen to often these days
it was from my friend jenny, she sent me those beautiful earrings she found at a market in ny
in the letter she wrote
- do you know what the lady said when i bought them " you are going to give this gift to a new found friend, she is very special & she will mean a lot to you in you life"

thank you jenny and the text on the card was absolutly beautiful





News From Norway

thank you for your comments, makes me so so happy, when I discover them!


yesterday i was a little bit anxious and thought i just wanna go back home to my mommy, i slept on it and this morning i felt so strong and happy. almost like home, that says a lot about my experiences from travelling, that i easily gets the feeling i´m safe and home in a way, it´s a huge freedom.
i feel like i have to take risks, not to take a risk is my biggest fear, not to feel pain and adversity in life would be pointless, it makes me learn more about myself, life and love.
i walked out today it was snowing freezing cold, at first i didn´t have a map so i didn´t really have a clue where to go, but some nice people helped me. i got regristed at 3 different manpower thingis, and i´m gonna call them back tomorrow. i´m just hoping hoping hoping that i´m gonna find a job.
i live in a tiny but cozy apartment with a boy, he is very friendly, and i think we are going to become friends.


that´s everything for now

love/s


On a bus to Oslo

and there is wireless, fantastic!

If I didn´t say bye bye, it´s not beacause I´m rude, it´s because my life took an unexpected turn this Saturday, it wasen´t what I planned or asked for but a nice turn and I´m just going with it.

 

RSS 2.0