Utkast: En kväll ...

En kväll när jag var ute och körde spelade jag denna låten.

Det var så sorgsligt och det knöt sig i magen på mig.

Vi lyssnade mycket på Håkan när vi var små, han har hängt med länge liksom.
Samma natt hade jag en hemsk, hemsk dröm. Jag vet inte om det hade något & göra med känslan jag fick i bilen (jag kommer annars aldrig ihåg vad jag drömmer).

Jag var så smart att när jag vaknade till, tog jag upp min mobil och skrev ner allt.


Tea hus, jag gömde fångar, blommaffär, död, stort rum, alla låg bra i sängar, män kom sköt mig i huvud 7 ggr,
okey stolt men ledsen

Linus går, vad skulle spela, orolig för mamma

Blomma,


Jag är ganska bra på att tyda drömmar.

Nästa dag när jag läste vad jag skrivit fattade jag inte mycket. Men sen började jag analysera de lite.

de kommer här 


Tea (dom andra tjejerna var också med) - Men anledningen till att jag skrev Tea var för att vi höll till i hennes gamla hus. En trygg plats som jag känt till länge, Tea är min allra äldsta vän vi har hängt ihop i mer än 14 år. Jag hade väldigt svårt att lämna mina vänner för dom är det bästa, bästa jag har. Jag är jätterädd att allt ska vara helt annorlunda när jag kommer hem att dom har blivit annorlunda.
Att det inte ska finnas något kvar!

Jag sa gång på gång
- om ni glömmer mig, åker jag inte! Men dom lovade att inte glömma.


Det här med att gömma fångar - har med omsorg att göra & jag kopplar det till flickorna jag har hand om.


Blommäffär - det hänger ihop med min kretiva sida som jag jobbar på.


Att jag blev sköten i huvudet 7 ggr och att jag var tvungen att vänta en dag innan jag dog -  först och främst man dör aldrig riktigt i drömmen man vaknar alltid innan, men det betyder förändring, gamla saker ändras eller försvinner. 


Stolt men ledsen betyder att -  Att jag inte velat släppa allt hemma riktigt. Jag kommer förändras så mycket under detta året och alla därhemma också, för det händer mycket nytt i era liv nu också.

Det kommer inte bli samma sak när jag kommer hem igen, det kommer förhoppningsvis bli ännu bättre. Det är läskigt, men det känns bra!


Att en kille går omkring i drömmen, tja vad kan det betyda, släpp det!

Jag hann oroa mig för min mamma endel innan jag dog - jag saknar henne väldigt mycket

Blomman dyker upp igen - det är bara väldigt bra!


Drömmar säger mer än man kan ana. Eftersom jag sällan kommer ihåg, händer det mycket på en gång, & det är extra roligt att fundera över det när de väl händer.


Flummigt?


 

we do what we do to get by.

Jag har haft en helt oförglömlig helg.

I fredes var jag och tjejerna på kvällsskridskor, efter det åkte jag & Janina och träffade 2 killar som hon träffat på gymmet. Dom var så roliga, bjöd på drinkar, vi satt i flera timmar och bara snackade om allt och inget.


(Dublin låten)Lördagen vaknade jag tidigt och gjorde iordning mig för en trip till New York, där skulle jag möta Josse och hennes 3 vänner. På tåget in hade jag 122 fjärilar i magen, jag kunde inte tro att 45 minuter bort dunkar storastadens puls. 
Hamnade bredvid en kille vi snackade hela vägen så tiden gick fort.
Jag var tvungen att ta tunnelbanan för att komma till hostellet, jag har väl aldrig åkt tunnelbana själv förut så jag hade inte en jävla aning om hur det funkade. Hittade inte en enda karta på stället heller, jag var skitförbannad och i upplösningstillstånd, men jag räknade till 10 och så hux flux gav en kille mig en karta.


När jag var framme kommer ett blondt litet yrväder, lilla Josse springandes mot mig, och vi var så glada & se varandra.

Sen började vi vår vandring till alla möjliga olika platser mestadels från kända filmer eftersom både jag o Josse är sånna geeks. Vi hamnade utanför lägenheten i Soho där Heath Ledger tog sitt liv för nästan ett år sedan, så sorligt, och en massa andra ställen såklart.

När det började närma sig kväll gick vi och tog middag och drink på Friday´s. Sen åkte vi till Hostelet och gjorde oss iordning inför kvällen. Där var ett tyskt filmteam, hängde runt i rummet bredvid så den tyska tjejen var helt till sig, helt lyrisk.

Tiden gick och vi fick himla brått, jag har längat så efter att få stå och vinka lite graciöst med handen i väntan på en yellow taxi, och det fick jag. Vi skulle möta promotern för kvällen, (kille som fixar in tjejer gratis på olika clubbar, bjuder på dricka, i gengäld ska vi röja på stället och visa att vi har kul) det är helt sjukt jag kan jag inte tro att det är sant när jag tänker på det.
Vi blev behandlade som värsta prinsessorna förutom att vi fick stå och vänta i kylan en stund innan vi blev insläppta, det var mycket folk och väldigt trångt, men dom spelade bra musik.

Vi fick en varsin drinkbiljett, jag beställde en Captain rom&cola såklart, men här är dom inte nådiga med spriten fyllde nästan hela glaset, jag bara stod och gapade.
Efter en stund var vårt bord färdigt och det kommer en dansande servitris med en litare vodka till vårt bord, på toppen sitter en sån sprutande raketgrej. På bordet står också olika juicer och läsk så att vi kan blanda våra egna drinkar. Vi svepte det så fort, jag var så törstig, och vi blev så fulla men det var väl de som var meningen.

Den ena tjejen frågade efter champagne och det fick vi fast, jag var inte med i det ögonblicket så jag blev utan, helt okey för mig iofs.

Där sprang runt en kille hela kvällen och såg jävligt viktig ut han var väldigt lång och såg bra ut, han påminde väldigt mycket om en kille jag kände. Alla tjejerna var galna i honom och det visade sig att han var "the owner".

Sen var det egentligen efterfest som gällde fast vi försökte skaka av oss killarna som bjudit in oss, så det slutade med frukost på Donkan. Kl 6 hade vi fått nog och var tillbaka på hostelet efter en hård natt.

Jag trodde aldrig att jag skulle vara människa efter 4 timmars sömn,men det gick bättre än jag trott alla var på benen och redo för ännu en dag i den stora staden.


Vi tog frukost på ett ställe och jag gosade in mig hos Josse som jag brukar göra hos bästisarna, klassiska sticka in handen under armen och lägga huvudet på axlen. Så blev jag jätteblödig och tårararna kom, sen skrattade jag och grät lite till. Det var första gången jag sen jag kom hit, det tycker jag är ganska duktigt, det var så skönt att få krama om någon som man känner och tycker om när man är ensam ute i den stora världen. Det är helt fantastiskt att vi fått uppleva ännu ett äventyr tillsammans Josse och jag.

Vi tog en promenad i Central Park, och mötte min kompis Hanna i Strawberrie Field där det finns en sak till minne av John Lennon. Sen gick vi hela dan, flera mil tror jag.


Underbar helg men så kall, så kall, tur att jag köpte gullemössan.


donkan.
Det retligasate någonsin hände nyss. När det ringer i telefonen så bryts internet. Allt jag skrev är borta! Iallafall.


Nu när jag flyttat sängen är det bara att lyfta på huvudet så har jag värsta mysiga utsikten, och jag älskar att vakna upp genom att solen lyser in genom fönstret. Solen är uppe allaredan klockan 7 och går ner igen 5.30 exakt. Det är samma breddgrad som Rom, så det brukar vara behagligt väder, det är bara nu när jag är här som det ska jäklas och vara den kallaste vintern på 15 år, så mina fingrar och fötter håller på att frysa ihjäl av min redan dåliga blodcirkulation. Kunde inte den här vintern kommit 3 för års sedan när jag & Ems behövde den, och jag hade ett par riktiga boots!


Dagen har jag tillbringat med Janina. Jag gillar henne, vi har roligt ihop skrattar en massa.

Hon är lite som mig, fast hon är knasigare än vad jag är, men det är ju inte så konstigt hon ju tysk =) Hon flörtar hejvilt, och har alltid en massa killar på g, en dag på köpcentret så hittade hon en klänning hon ville ha, den var inte på rea och hon hade inga pengar, vad gör man? Jo man sätter på en liten grön realapp, jag fattade ju direkt att det inte skulle gå, vid kassan blev det problem och jag var tvungen att gå ur affären för jag kunde inte hålla mig.

Hon vill alltid att jag ska sjunga för henne, för av nån anledning har hon fått för sig att jag sjunger bra..haha!

Men hon åker, det är sorgsligt!


Idag hann vi inte mer än säga hej förrens vi bestämt vart vi skulle hän, Donkan, vi beställde in mat, när vi var färdiga tittade vi på varandra och skrattade, sen beställde vi in ett gäng till.

Åkte direkt till magazinehouse och tog en "liten" vitvarmchoklad med grädde, där kan man läsa typ alla tidningar som finns..Gratis!

Vad vill jag säga med detta, att jag antagligen kommer rulla hem till Sverige om 11 månader.


Jag längat ihjäl mig tills på lördag Possan och hennes vänner kommer och vi ska spendera helgen och våra pengar i NY. Hostelet kostade bara 21$, totalt skitbra!

Possan snackade om nån kille som jobbar på en club och tar in tjejer och bjuder  på dricka och grejer, dom har ju falsklegg så det är ju bra.
Jag har aldrig hört talas om detta fenomen men det låter ju inte helt fel när man är fattig Nanny =)Canon EOS XSi

Tadaaa!!
Äntligen min, och jag är så lycklig!
Hon kostade en förmögenhet, jag har ingen försäkring eller någonting, så händer det henne något hoppar jag!

Nu kan jag ta fin fina bilder!
Idag träffade jag med Lina från orentation över en kaffe på Starbucks i Stamfords mall. Det kändes skönt att äntligen träffa henne igen, vi flög ju trots allt hit tillsammans och bodde ihop dom 3 första dagarna!


Vi skulle egentligen åkt till open mick på Las Vitas ikväll, men jag jobbade ganska länge så vi hoppade. Las Vitas är ett väldigt litet fik där det oftast samlas alldeles för många ungdomar. En kväll var det ett gäng killar som körde akustiskt, den ena unge mannen var fin, precis i min smak. Men honom lär jag väl aldrig se igen.


Mästerfotografen Sabina

Det har snart gått 4 veckor sen jag kom hit!

Jag har börjat komma in i rutinerna och jag känner mig hemma här i huset! När jag kom hem nyss väckte jag nog iofs hela alltet eftersom jag slog fel larmkod, och det tjöt så pappan kom springandes.


Flickorna är glada & pigga. Gå upp om mornarna och göra läxor är väl inte det roligaste man kan göra när man är 9 så det är väl isåfall det som är lite svårt, men det är absolut inget problem. Föräldrarna är väldigt omtänksamma och hjälper till om det är något, det är superviktigt och för det är jag jätteglad. Det känns fortfarande lite konstigt att bo i någon annans familj, jag ligger lite lågt, men i det hela känns det mycket bra!


Jag & hund börjar bli vänner nu, fast han får 1 flipp om dagen ungefär. Jag har lärt mig knepen, han försöker bara spela tuff, stampar jag med foten blir han rädd, så tyvärr hund du kan inte skrämma mig längre.


Den 26e börjar min skola, jag valde kvällskurs i fotografi, så 2 kvällar i veckan går jag på college, bara det är en liten dröm som går i uppfyllelse. Här kommer Mästerfotografen Sabina.


Jag hinner egentligen inte skriva så mycket är så himla trött när jag kommer hem om kvällarna, det är så mycket nytt hela tiden, det tar på krafterna. Och känslan "GUD varför gav jag mig in i detta" har försvunnit tack & lov.


I fredes var jag ute med Tyskarna, eftersom jag bor näst intill i skogen så fick jag o Janina köra. Jag är inget fan av att dansa nykter och dansa R&B nykter ännu värre, alla andra på stället tycktes gilla det så det var nog bara jag. Så jag hade inte skitkul, men det var bättre än att sitta hemma. I lördags var vi på shoppingmall hela dagen sen åkte vi och köpte dricka till kvällen. Janina höll i en 70is så jag trodde att hon och jag skulle dela den men nej alla 4,  jag trodde ju hon skojjade, så jag började garva men hon var stenallvarlig. Jag lyckades övertala dom och vi slog på stort en 2 litare. Det visade sig att dom inte behövde mer än 2 drinkar var, (så vi har massa kvar gömt i min garderob) det är okey för mig, men är man törstig så är man, kommer man dessutom från Sbg så.
Vi lyckades ta oss till ett uteställe i Stamford, och vi hade mkt roligt.

Dagen efter hade Janina lite problem med sin familj, vi andre åkte vidare till Ngocs hus, och firade att det var söndag precis som en söndag ska firas i en soffa ätandes. Familjen var utomlands och hade lämnat kvar sitt kreditkort till Ngoc så vi beställde hem lite mat.


Dagen har jag spenderat med svenska Hanna, vi har varit och shoppat i Stamford, och sen åkte vi hem till  henne och åt glass. Vi skulle kanske sett Killers i NY i helgen men det är på söndagskvällen, jag måste upp 05.55 på morgonen så jag tror det blir lite väl knivigt, med tåg och allt.

Vi satt och tittade på lite olika sidor och jag höll på att dö av extas när jag såg att Beirut ska spela i NY men biljetterna var tyvärr svindyra, så där kan vi nog inte hämta så mycket, det svider i hjärtat.

Nu ska jag iallafall sova


First workday

06.00 är ganska tidigt, jag hjälpte kidsen med lite av varje, och lämnade av dom vid skolbussen.
Sen var jag praktiskt taget ledig tills klockan 2.30 hade jag flickorna till 6´ så det är ju inte så hårt!

Fick reda på att Lina ska åka hem, och det tycker jag är sorligt!
Jag har haft en "saknar alla hemifrån otroligt mycket" dag, under 2 minuter kunde jag inte andas ordentligt, första gången sen jag kom hit. Men ingen har sagt att detta kommer bli enkelt!

Mamma berättade att Ami hade gjort det mesta av buffen som dom haft på Nyårsfesten i Idre och att han fått applåder, det gjorde mig stolt. En annan dag hade han bakat bullar, jag kan tro att han bli poppis däruppe!

Nu ska jag försöka ta mig igenom andra säsongen Gossip Girl.
God natt! 


Sunday


Gjorde iordning mig tidigt idag, tog på mig massa varma kläder eftersom det brukar vara extra kallt på något vis inne i New York. Jag skulle hämta upp Lina & gänget vid hennes hus, jag åkte exakt samma väg, som jag gjorde igår, försökte följa kartan, men huset fanns inte där helt omöjligt!
Jag måste helt enkelt bara ha haft jävligt tur när jag körde hem igår kväll & hittat någon genväg genom skogen, som jag absolut inte hittade idag! Det var lite lätt panik med eftersom en tjej skulle med flyget. Jag körde runt runt, tills jag blev helt tokig, med telefonen tryckt mot örat med Lina i andra luren, trots att det är helt förbjudet att köra & prata samtidigt. 
Skulle just ge upp när dom kommer körandes, då hade dom kört ut för att leta efter mig! sjukt! Vi körde fort som fan, (tur att inte snutarna var ute) men missade ändå tåget, det löste sig tillslut ändå!

Annars har jag haft en helt underbar dag, perfekt promenad väder!
Vi försökte gå så mycket som möjligt, så många underliga människor överallt, jag älskar´t.

Mom and Dad hade gjort god middag.
Imorgon
Min första jobbdag, vilken egentligen inte är så jobbig. Kl 6 går jag upp för att hjälpa kidsen iväg till skolan sen är jag ledig fram till 3.


Ice skating & Ice cream

Idag har jag varit och åkt skridskor med flickorna. Verkligen kul, och det var deras andra gång så jag fick känna mig riktigt duktig för en gångs skull! Nästa gång åker vi till en utomhusbana som ligger precis vid havet, jag och M hittade den häromdagen när vi var ute och körde.
Två svenska tjejer Lina & Lina, faktiskt, var och hämtade upp mig så vi var ute och körde en runda, sen träffade vi 2 andra tjejer även dom från Sverige, käkade världens största glass tror jag!
Jag måste verkligen köpa mig en ny camera någon dag!

Idag har jag haft tid & tänka lite, jag bara fick en rädd känsla över mig! Jag är så långt ifrån lilla mamma.
Det kommer ta ett jäkla tag innan jag börjar hitta här, och jag hoppas verkligen att jag kommer lära känna lite folk häromkring! 
Men känslorna skiftar hela tiden, ibland undrar jag varför jag gav mig in i detta, men det är ju jag i en nöt, så fort någonting bli minsta lilla jobbigt så börjar jag skruva på mig!

Tänkte träna lite imorgon men såklart så är det ingen yogaklass, eftersom familjen är medlem i YMCA träningscenter, så blir jag ju med det, väldigt bra.

Det blir lite av allt här, men sån är jag!
Kram

Wherever I lay my hat thats my home

Nu har det snart gått en vecka sen jag lämnade Sbg.
Flyget hit gick bra, jag mellanlandade på Island, fast jag sov nästan hela resan, så jag har inte haft alltför jobbig jet lag. Utbildning i 3 dagar, 120 Au pair flickor från hela Världen. Jag lärde mig jättemycket, Amerikansk barnuppfostran skiljer sig dock en aning från våran därhemma. Dom är för exempel mycket mer nogranna med vad deras barn får för intryck av tv, tv spel internet och grejor, många famijer har bestämt att max en halvtimmes tv tittande, data eller vad det nu är per dag, vilket är egentligen riktigt jävla bra!


Häromkvällen var vi på en guidad tur i New York, det var ju något alldeles alldeles speciellt.
När jag förstod vart jag verkligen var på väg fick jag en tår i ögat. Glädjetår då alltså, fast det var lite sorligt att uppleva det själv, utan mina bästa, fast iofs var jag ju inte själv för jag hade ju 100 Au pairer omkring mig.

Vi var på lite olika ställen, men när jag stod uppe på Rockerfeller fick jag nypa mig i armen, jag kan inte tro att jag äntligen är här, detta är min dröm som går i uppfyllelse, ni kan ju bara ana hur bra det känns.
Att se hela NY högt uppifrån jgjorde så att jag fick fjärilar i magen.
Nu är jag framme hos familjen och det känns jättebra, har inte haft hemlängtan en endaste gång hitills, fast jag brukar ju va ganska bra på detdäran! Men man vet ju aldrig..

Nu är jag väldans trött klockan är bara 22
Så godnatt


RSS 2.0