haftigt om mat.


Idag hade vi ocksa en valdigt inspirerande workshop med kvinnan som har hand om Kripalu maten, hon ar igang med sin forsta bok & pratade mycket om att hedra sin mat  

kolla in denna sperhaftiga lanken, en man fran japan tror jag, kom pa att energierna vi sande till vattenmolekyler som fryser bildar olika kristaller. ord som karlek & tacksamhet bildar vackra kristalls medan ord som I hate you I want to kill you inte formade nagra kristaller alls.



http://www.youtube.com/watch?v=tAvzsjcBtx8

sen avslutade hon med att saga att 80% av var kropp ar vatten, sa vad vi genom goda energier kan forandra vart tillstand i kroppen, genom att se oss i speglen pa morgonen & saga, vackra ord & verkligen mena det.

att maten fran en ekologisk gard ar battre for oss eftersom den, ar odlad av overallt lyckligare manniskor. osv osv.
valdigt intressant
jag har lart mig att sluta mina ogon & hedra min mat innan jag ater, vilket ar valdigt vackert.



KarmaYoga - allt vi gor!


Att vara en yogini ar en hel livsstil.
Gora gott for andra, vad jag gor for nagon annan kan mycket val komma tillbaka till mig tiofalt fast fran andra hall, alla har tilldelats olika uppgifter (savas).
en liten parantes 
 
(nar jag jobbade for Manpower, fick jag en veckas diskjobb, dar var jag pa 300 gaster jag hade disk upp over oronen.
efter den veckan sa jag aldrig mer, det gor mig tokig, jag vill inte, det kanns som ett fornedrande jobb, tungt for bade sjal & kropp!
sa jag slapp.)
 
Men jag var visst inte fardig, en provning, vart hamnar jag om inte i
 
DISH-CREW  ...yay! 
 
Pa ett satt ganska glad over det for nu ska jag ta reda pa vad det verkligen ar som besvarar mig sa himla mycket, inget jobb ska egentligen kunna hindra mig fran att vara lycklig, & jag blir odmjukare av att sattas pa plats vissa ganger!
Vi har haft en forelasning om det idag hur vi ska forsoka se vara uppgifter, inte bara nu utan ovriga saker i livet ocksa. 
jag har jobbat 2 dagar & det ar ok, mitt crew ar super, & varje dag har vi en halvtimmes share dar vi far prata om allt mellan himmel & jord & dela med oss av hur det gar for oss.


for nagot ar sedan laste jag en bok som hette "the present", 
en absolut vacker saga om att leva i nuet, precis som nar man var barn & tyckte det var kul att klippa graset 
man liksom sag monstret, la market till monstret, kande doften, grasstrana mellan tarna allt det dar med att vara totalt narvarande, da hander det saker.
nar vi blir aldre sa manga ganger forsvinner denna formagan fran oss, men vi kan borja & trana oss varje dag, meditation 1 redskap.
 

Ljuspilar



När alla mina är sinnen är vidöppna, attackerrar mina tankar mig, det känns som att jag blir beskjuten av ljuspilar med tankar, shoff swish pjoing, från alla håll, jag älskar känslan, men det är otroligt utmattande & hur trött jag än är kan jag inte somna.
det brukar ta mig 10 att somna men 3 timmar non-stops tänkande är överväldigande.
Jag har varit med om det förut, men det händer sällan, bara när jag är i kontakt.

Hemma händer det nästan aldrig, jag alltid är påväg någonstans, det finns alltid något att göra, jag tar mig inte tid att hitta den frid som redan finns att finna på ett ställe som detta.

& fler som jag har pratat med upplever liknande.

det som jag delar med mig av kommer kanske låta väldigt flummigt & jättekonstigt utifrån kanske, jag vet inte
men ja det är lite underligt,
igårkväll såg jag liksom en tant i grön klänning & blått hår dansa balett i hallen, inte varje dag det händer!

 


Food-Fantastic



Jag går upp kl 6 om morgonen yogar i 2 timmar, sen
går jag & äter frukost, frukosten är den måltid vi äter i tystnad, det är helt underbart tycker jag.
Salen rymmer upp till 500 personer kan jag tänka mig, väldigt mäktigt när alla befinner sig i sina egna världar
Maten är otroligt god, buffé 3 gånger om dagen, jag är helt i extas när det blir mat.
Så långt det bara går är det ekologisk mat, köttet är NO GMO, utan antibiotika & andra konstigheter, det finns en vegetarisk buffé & en vegansk. + en sandwich bar om man är lite lättare hungrig.

det finns massa spännande te sorter, alltid varm CHAI, & olika safter gjorda på örter & olika teer, sådargoda. 

SUPERHÄLSOSAM mat helt enkelt
häromdagen trodde jag att jag skulle klättra på väggen för jag var så sockersugen på nån liten kaka, men jag har kommit över det, jag är mätt länge, det är en enorm skillnad på mat & mat.




intro



Nar jag kom fram pa kvallen hade vi middag med alla volontarer.
Vi ar val runt 70 kan jag tanka mig & kanske 25 av dom har varit har en langre tid sa som ett halvar, ar.
Killar, tjejer, man, kvinnor i alla aldrar. 
i en stor cirkel fick en & en beratta varfor vi valt att komma till Kripalu.

det var manga kanslor som kom fram,

nan kvinna hade lamnat sin man & barn hemma for att ta hand om sig sjalv ett tag, nan var overarbetad & forsokte hitta tillbaka till sig sjalv igen, nagon som bara ville ga djupare i sina yogaupplevelser & meditation, nagon som hade svart med relationer osv osv osv.

alla helt vanliga manniskor, men sokare!
jag har alltid varit en sokare, staller mig sjalv en miljoner fragor som ar otroligt svara att svara pa, analyserar, overanalyserar ibland, men jag tycker desto mer jag befinner mig i spirituella omgivningar, desto mer sanningar bubblar det upp 
det ar vackert & det ar arligt

sanningar kan vara svara att tala om ibland, det blir kanslosamt, vi vagade vara arliga & beratta hur det verkligen lag till, vilket kandes otroligt skont efterat.

nar man ar barn ar man i skolan, omkring & med vanner mest hela tiden, det ar underbart nar man tanker tillbaka pa ens vanskaper man hade som liten, dom ar fina & arliga, mycket skratt, lek & kanslor
nar man haller pa att blir vuxen (pasatt&vis dar jag ar nu) blir allt sa mycket allvarligare, jag tycker mig ha svarare att finna akta vanskap
& de vanner jag har, forsoker jag verkligen halla kvar vid, for dom ar guld varda!
men det ar liksom sa mycket annat som ar i vagen, vart ska jag bo, hur ska jag forsorja mig, familj, vad ska jag gora av min tid?
?
?

vad jag kommer uppleva de narmaste manaderna kommer vara valdigt personligt, att leva i en gemenskap
tillsammans med andra manniskor, stotta varandra i vad man nu an upplever
Oppna mitt hjarta
alla som ar har, ar beredda att gora en djupdykning ner i sjalv for att se vad som finns dar & forsoka koppla ihop kropp & sjal


spannande! 


Min ca 10 Timmar Langa Tagresa



Tagresan till Kripalu var otroligt lang. jag fick spendera 4 timmar i Springfield vilket ar ett hood som jag inte riktigt kande mig helt komfortabel i.

En man som sag ut som en klassisk basketspelare, fick for sig att vi var polare
Nejdu, nu ska jag faktiskt ga & ta mig en bit mat, & da svarade han att det skulle minsann han med & foljde efter eftersom han var hog ville jag liksom inte tjafsa emot sa jag hade middag med honom. han pratade massa skumma saker & jag ville bara forsvinna darifran.

Tagresan tog nastan 10 timmar med 4 byten, & mina extrem tunga vaskor var jag helt utmattad & sista biten grat jag & tankte nej men fasen vad gor jag? jag borde inte vara har! jag borde vara hos stoffe, i trygga sverige, studera nara familjen bla. bla.

ja, utmattad & gnallig

men iallafall sa fort jag kom till Kripalu sa kande jag mig lugn som en filbunke igen, detta stallet ar tryggheten sjalvt!

 

jag berattar mera imorgon!


Connecticut & Meat Pack



Min helg spenderade jag i Connecticut med flickorna, vilket var supermysigt, sommarvader hade vi & badade sa mycket som vi bara orkade i den nya poolen & pa kvallen lag vi i hottub och tittade pa stjarnorna. Otroliga lyckliga ogonblick, det ar verkligen som ett andra hem for mig, jag fick till&med mitt gamla aupair rum tillbaka. Baileyboo kande igen mig & jag gosade en hel del med honom.

 

Pa mandagen akte jag in till CITY och vandrade Manhattans gator upp & ner som sa manga ganger forr, men det lockar mig inte sa speciellt mycket langre, det slutade med att jag mest kande mig ensam & utmattad, jag hade lite glomt av hur mycket som ar "pa gang" i staden. Sa jag gick faktiskt & la mig.

Pa kvallen kom mina kara vanner Farah & Tami & hamtade mig (sjukt imponerad av Farahs korning & hur hon svor at alla gula taxicabbisar) & ibland tanker jag, eller ja ganska ofta att mitt liv ar en film, detta var ett sant moment!

Ofta liksom

man blir upplockad pa 11ave 23rd street Manhattan av tva goda vanner for en "ladies night out".

Vi hade middag & coctail i meat pack vilket brukade vara slaktarnas & kottmarknadernas omrade men som nu ar fylld av trendiga restauranger. Sa jag hade en akta American Burger & en drink, for det kommer droja manader innan jag far samka pa alcohol igen. Sen gick vi vidare for dessert, bestallde 3 klassiker som vi delade med skratt & gamla minnen, det var en kvall jag sent kommer glomma.

 

+ om ni ar i krokarna sa kolla in high line, det ar en gammal lang tagbana upphojd som dom gjort om till en lang park.


RSS 2.0